Selangor E-Bazar

Minggu lalu, Kerajaan Negeri Selangor melalui Selangor Information Technology and Digital Economy Corporation (SIDEC) Sdn Bhd dan Invest Selangor Berhad telah melancarkan Kempen Selangor E-Bazar CNY bersama Shopee dan Lazada.

Kerajaan Selangor memperuntukkan baucar diskaun bernilai RM2 juta untuk penjual-penjual yang menyertai kempen Selangor E-Bazar CNY untuk menarik lebih ramai pembeli dan seterusnya meningkatkan jualan peniaga.

Kempen ini yang akan berlangsung dari 1 Februari sehingga 7 Mac 2021 bertujuan untuk membantu PKS dan perniagaan mikro menerapkan digitalisasi dalam perniagaan mereka untuk terus bertahan dalam situasi ekonomi yang mencabar pasca pandemik Covid-19.

Adalah diharapkan agar sambutan Tahun Baru Cina diraikan dengan penuh semangat dan kemeriahan walaupun dalam keadaan yang mencabar.

Peniaga PKS dan peniaga mikro boleh mendaftar di platform Shopee dan Lazada untuk menjadi penjual dalam kempen ini.

Syarat utama adalah alamat perniagaan mesti berdaftar di negeri Selangor berserta syarat-syarat lain yang ditetapkan oleh Shopee dan Lazada.

Mengapa anda harus menyertai kempen E-Bazar CNY 2021?
Supaya anda mendapat manfaat daripada jualan atas talian seperti E-bazar 2020 yang mencatatkan jualan terus sebanyak RM43.76 juta dan kesan riak (ripple effect) berjumlah RM1.39 billion.

Pada 18 Januari lepas, Menteri Besar Selangor YAB Dato’ Seri Amirudin Shari telah mengumumkan kejayaan Kempen Selangor E-Bazar 11.11 Jualan Mega.

YAB Dato’ Seri Amirudin Shari
Pencapaian Jualan Mega 11.11
Ingin Menyertai Dropship MYWAU?