Shipping Lambat lagi… Kenapa ya?

Kalau ikutkan sejarah pengeposan barangan dari China, kelambatan pergerakan barangan kita di Malaysia sudah menjadi perkara biasa. Tidak kira ianya melibatkan kurier mana sekalipun. Menariknya, ianya tidak lah kena pada 100% pengguna. Sebaliknya, hanya berlaku pada sesetengah orang sahaja.

Banyak faktor sebenarnya apabila kita berbincang hal ehwal yang berlaku di kala pandemik ini masih belum dalam keadaan terkawal sepenuhnya. Sebagai contoh di awal pandemik melanda Malaysia. Hampir kebanyakan industri terhenti seketika dan seluruh sistem warehousing juga tertunggu-tunggu atau mencuba segala cara untuk melangsungkan pekerjaan.

@mywau.official

MyWau melawat warehouse baru DEX-I semalam… 😍😍😍 ##tiktokmywau ##mywau ##fyp

♬ MI MUNDO – Nomad & Lola

Ya betul, warehouse atau logistic merupakan essential service yang dibenarkan beroperasi di sepanjang PKP. Ianya masih belum cukup untuk membuatkan proses logistic berjalan seperti biasa (sebelum Covid-19) kerana ada SOP juga yang wajib dipatuhi.

Maka sebab itulah, barangan tetap bergerak perlahan dan kebanyakannya sampai di luar jangkaan yang telah ditetapkan. Kalau nak diceritakan lebih lanjut, pergerakan barangan di dalam proses pemeriksaan Kastam pun sudah berlaku penundaan, apatah lagi pergerakan barangan di warehouse Malaysia.

Baru-baru ini pula, warehouse DDEXPRESS (anak syarikat kepada DEX International) dikejutkan pula dengan beberapa kes Covid-19 sehingga memaksa sebahagian lokasi ditutup dan hampir separuh kakitangan dikuarantinkan. 2 minggu kuarantin dengan keadaan kakitangan yang tidak cukup membuatkan ada lebih 10 kontena 40 kaki yang belum berjaya dibuka sepenuhnya.

Oleh kerana itulah, ada banyak barangan pengguna MyWau masih kekal dengan status custom cleared sehingga ke dua minggu. Banjiran permintaan dan pertanyaan ahli di inbox khidmat pelanggan kami menjadi saksi betapa gusarnya hati-hati ahli MyWau.

Untuk itu, pengurusan MyWau bersungguh-sungguh membuat semakan, setiap hari ‘menyerang’ khidmat pelanggan DDEXPRESS untuk memberikan timeline yang baharu agar ahli MyWau tidak panik. Sesungguhnya, MyWau betul-betul memohon maaf atas apa yang berlaku ini.

Pada minggu lepas, dikhabarkan workforce DDEXPRESS kembali penuh. Pemandu yang dikuarantin kini mulai bekerja. Kontena demi kontena dibuka serentak agar barangan yang sudah terperap lama dikeluarkan dengan segera. Sesudah itu, proses penghantaran pula dilakukan dalam kadar yang cepat agar ahli MyWau tidak menunggu lama.

Akhir kata, bagi yang masih belum dapat khabar berita dari bahagian penghantaran, anda digalakkan untuk terus melaporkan ke bahagian Khidmat Pelanggan MyWau. Kami akan sentiasa bersedia siang dan malam serta di hujung minggu untuk menerima aduan dan membuat pemeriksaan. Sesungguhnya apa yang terjadi kali ini betul-betul di luar kawalan kami.

PKP 3.0 Lockdown. Bagaimana Dengan MyWau?

Ramai yang bertanya, apakah status MyWau apabila bertembung dengan situasi Total Lockdown PKP 3.0 ini. Jawapan MyWau ringkas sahaja. Ya, kami beroperasi seperti biasa. Ini kerana 90% kakitangan kami semuanya boleh bekerja dari rumah. 

Apa-apa pun, mari kita sama-sama baca perutusan khas dari Pengarah Urusan MyWau, tuan Mohd Faiz. 

..

KENYATAAN RASMI

Harini, bermulalah perjuangan kita semua secara lebih serius untuk menentang pandemik Covid 19. Di sini kami ingin memaklumkan bahawa operasi Mywau berjalan seperti biasa. Proses pembelian, pembayaran kepada supplier, customer service turut siap sedia membantu anda.

Untuk makluman semua, ketiga tiga warehouse Mywau di China (2 Guangzhou 1 Yiwu) juga beroperasi seperti biasa. Proses penghantaran barang dari China ke lokasi anda dibenarkan memandangkan Mywau berada di sektor essential service.

Namun begitu, sila jangkakan sedikit kelewatan memandangkan pihak kastam tidak beroperasi secara penuh. Bagi kawasan PKPD,kami bergantung penuh kepada SJR (Sekatan Jalan Raya) sama ada kami dibenarkan masuk ke kawasan anda atau tidak. Jika penghantaran tidak dapat dilakukan, pihak kami akan berhubung dengan anda agar menukar alamat penghantaran (bukan kawasan PKPD).

Sama sama kita doakan kesejahteraan negara tercinta. Kepada Allah kami berserah.

-Faiz Zakaria-
Managing Director, Mywau
01.06.21

Bukan setakat itu, pihak warehouse di China yang diwakili oleh Pengurus Gudang iaitu Alice juga turut menghebahkan perkara yang sama. Ini berikutan ada beberapa kes jangkitan Covid-19 mula menular di Guangzhou dan beberapa pekan telah diisytiharkan Lockdown sekaligus mengundang resah kepada sebahagian seller di 1688. 

Maka, anda boleh saja berkongsikan gambar berikut, sebuah kenyataan ringkas dari Alice bagi menyakinkan seller-seller anda. 

Di harap dengan berita ini dapat memberikan senyuman buat anda, ahli MyWau yang kami sentiasa sayangi. Moga-moga situasi ini dapat kita sama-sama hadapinya dengan tenang dan kita doakan, agar Covid-19 ini akhirnya tertewas dan lenyap sampai bila-bila. 

Kini Cas 0.3% – RM1 Maksimum Sudah Tiada Dikenakan ke Untuk MyWau Pay?

Ya, tepat sekali. Kini, MyWau telah bersetuju untuk menyerap semua kos transaksi yang terlibat di dalam MyWau Pay seperti pembayaran Pinduoduo, Alipay 1688, Bank Transfer dan juga Shipment. Kalau sebelum ini, semua transaksi tersebut dikenakan cas sebanyak 0.3% – RM1 maksimum untuk setiap satu transaksi yang berjaya. 

Kini, tidak lagi. MyWau dan Toyyibpay Sdn. Bhd. telah bersepakat untuk menanggung kos tersebut demi kebanyakan pengguna MyWau yang selesa menggunakan MyWau Pay sebagai talian pembayaran di sistem MyWau.

Namun begitu, proses menambah nilai (topup) yang tidak melibatkan pihak MyWau dan Toyyibpay, kami tidak boleh buat apa-apa, kerana cas berkenaan akan diserap oleh pihak FPX sebanyak RM1. Selain itu, kos pemindahan wang dari MyWau Pay anda ke akaun bank anda juga tidak dapat diserap maka ianya akan dicas RM0.30 untuk setiap pengeluaran (withdrawal). 

Sehubungan dengan berita ini, MyWau berbesar hati untuk berkongsikan berkenaan cara pembayaran yang pelbagai sekaligus memudahkan semua pengguna MyWau. Ada di antara kita hanya menggunakan satu servis sahaja seperti Shipment semata-mata, maka langkah untuk menambah nilai adalah langkah yang susah dan banyak kerjanya. 

Maka, kami telah berjaya membuka semula kaedah pembayaran secara langsung dengan dua pilihan. 

Pilihan pertama

Anda boleh menggunakan FPX (perbankan atas talian) untuk terus membuat bayaran dari butang Pay Now di semua section di Aplikasi MyWau. Kaedah ini akan mengenakan cas sebanyak RM1 maksimum saja untuk setiap transaksi tanpa mengambil kira berapa jumlah nilai pembayaran anda. 

Pilihan kedua

Pastinya pilihan ini menggembirakan para pengguna Kad Kredit. Ramai juga yang bertanya, ada tak cara untuk pemegang kad Kredit ini berbelanja di MyWau? Kini, di setiap platform Pay Now, Kad Kredit sudah tersedia ada untuk anda gunakan bagi tujuan pembayaran secara langsung di aplikasi MyWau. Seronok la tu kan? Boleh main kumpul-kumpul points Kad Kredit. Harus diingat, proses pembayaran dengan kaedah ini akan dikenakan cas sebanyak 3% dari jumlah pembayaran anda. 3% ini adalah cas yang dikenakan oleh pihak pengurusan Mobi. 

Points Shipment

Kami yakin, pengguna MyWau sudah mengetahui berkenaan points-points yang boleh anda kumpulkan bagi tujuan menebus kembali hadiah-hadiah menarik yang disediakan oleh pihak MyWau. Bagi setiap perbelanjaan shipment, points akan diberikan mengikut format berikut:

Pengguna MyWau Pay

Jumlah nilai transaksi x 5 points. Sebagai contoh nilai shipment anda adalah RM10 maka anda akan berjaya mendapat 50 points

Pengguna FPX atau Kad Kredit

Jumlah nilai transaksi x 2 points. Sebagai contoh nilai shipment anda adalah RM10 maka anda akan berjaya mengumpulkan sebanyak 20 points sahaja. 

Sebenarnya, penggunaan MyWau Pay lebih menjimatkan dari mana-mana cara transaksi yang lain. Pertamanya, tiada cas transaksi dikenakan untuk semua servis di MyWau. Keduanya points shipmentnya lebih tinggi daripada kaedah-kaedah bayaran yang lain. 

Akhir kata, jangan lupa untuk kembali me’nyopping‘ dan me’nyipping‘ dengan sokongan Aplikasi MyWau!

Nota: Mengapa points hanya dikira dari shipment semata-mata? Ini kerana pembayaran shipping amat jarang berlakunya aktiviti refund. Sebaliknya, pembayaran Alipay, Pinduoduo, Bank Transfer pula ada risiko Pay Off sekaligus duit anda akan dipulangkan semula. 

ms_MYMalay