Wanita Ini Berjaya Bawa Pulang 2 CBM Hanya Dalam 16 Hari

mywau

Wanita yang saya maksudkan ini namanya Erine Hezreena. Nama facebook. Apa yang saya nak kongsikan kali ini adalah real experience cikpuan Erine yang telah berjaya ‘membawa pulang’ barang-barangannya yang hampir 2 CBM tu dari China ke Malaysia. 

Beliau sempat berseloroh. Katanya, dah lama tak shopping

“Kita simpan modal, melancong ke Guangzhou sambil memborong .”

Itu yang beliau katalah. Selepas 2 bulan, beliau kembali beraksi. Katanya, beliau shopping tak hengat. Itu yang saya teruja dengan beliau.

Tanpa sedar, kos ‘shipping’nya sampai nak dekat 2 CBM. 

“Bila total cost shipping sampai, tu diaaa. Dkt 2 cbm kos shipping 😅. Tapi apa pun sgt puas hati.”

Beliau pada mulanya hairan dengan status tracking barangnya melalui sistem MyWau. Yelah, asyik di China je. Bila nak sampai Malaysia, kan?

Pada 12 Mac, beliau Create Shipment di MyWau. Biasalah perjalanan pakai kapal laut ni lama sikit. Kebiasaannya sampai 5 minggu. Lama tu. Tapi, normallah tu kan. 

Satu hari tu, dia perasan. Pada 15 hb Mac, barangnya dah masuk kapal. Excited sungguh. 

Peliknya, pada 20 hb Mac, status tertera Arrived Port dan negara yang dipaparkan adalah China. ‘Aik tak masuk kapal lagi ke?’

Belia tanya MyWau. MyWau kata baru masuk kapal. 

Tup-tup. MyWau buat ‘surprise’. (Saya pun terkejut juga). Beliau dapat panggilan dari kurier di Malaysia, katanya barang cikpuan Erine ni nak sampai dah. 

Beliau dah kecewa dah pada mulanya. Sebab MyWau kata, baru nak masuk kapal. Akhirnya, beliau terima barang dalam 16 hari je sejak dari waktu beliau Create Shipment

Tahniah cikpuan Erine. Terima kasih kerana menggunakan MyWau. 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

ms_MYMalay
en_GBEnglish ms_MYMalay