Kelas Borong China Oktober Berlangsung Meriah

5 hari kelas. 1 hari pra kursus. Dari 28 Okt – 4 November 2021. Sudah memadai untuk kita simpul, kelas yang berharga cuma RM49 ini bukan suatu kelas yang terlalu biasa. 

Seramai lebih 1,200 peserta cukup bertuah kerana dapat menyertai sebuah kelas online yang meriah, happening, pembelajarannya kondusif serta memberikan manfaat hampir setiap hari. 

Tidak perlu kami bercerita panjang tentang kualitinya. Di sini jua kami dapat buktikan kepada anda. Kelas MyWau adalah kelas berharga marhain, tapi kualitinya bangsawan. 

Antara perubahan yang dibawa oleh MyWau kali ini adalah, semua bahan pembelajaran telah disimpan di dalam satu tempat. Kami menggunakan Google Classroom sebagai pusat sehenti kami. Kemudian, kami meninggalkan kertas tugasa hampir setiap hari, demi meningkatkan kefahaman peserta. 

Lepas tu, kami buat kuiz lagi setiap hari untuk menguji pemahaman peserta. Siap dengan hadiah lagi. Tidak berhenti di situ. MyWau buat lagi satu kuiz penilaian akhir kelas. Dari situ, peserta akan dinilai dan diberikan penganugerahan Top 7 dengan hadiah paling lumayan adalah wang tunai sebanyak RM500. 

Di mana lagi anda dapat cari kelas serupa MyWau? Tak percaya lagi? Ada gambar yang kami berjaya rakamkan pada malam terakhir kelas. Oh tidak sekadar gambar, kelas pun kami rakam supaya anda dapat mengulang kaji dengan jayanya.

Antara pemenang tempat pertama adalah seorang wanita cekal bernama Fiza Ahmad. Beliau telah mencuri perhatian kerana berjaya mendapat markah yang sempurna. Score yang paling tinggi. Sudah menjadi rezeki beliau setelah berhempas pulas untuk hidup akibat kekangan kerja kerana faktor pandemik Covid-19. 

Dalam nada sebak beliau berkata,

“Dia tak sangka boleh menjawab. Asalnya ada jawapan yang salah. Tetapi Quizziz ada peluang yang diberikan kepada pengguna yang tersalah jawap untuk redeem semula point  kuiz tersebut. Maka saya cuba, dan alhamdulillah, saya berjaya menduduki di ranking no. 1!”

Yang menjadi malam tu semakin sebak adalah, apabila tuan Faiz bermurah hati untuk memberikan Private Coaching secara percuma saja. Puan Fiza yang terpaksa memohon untuk diizinkan agar dia dapat menutup kameranya kerana malu teresak-esak. 

Adakah anda ingin menjadi sebahagian dari peserta kelas sebegini? Sertai kami di kelas pada hujung bulan November pula. Mana tahu, anda pula bertuah dapat RM500, hadiah peserta terbaik bulan November pulak ke? Siapa tahu, kan?  

Sanggup Berhenti Kerja Kerajaan gara-gara Shopee!

Berhenti Kerja

Gara-gara menjual di Shopee, seorang bekas kakitangan sektor kerajaan sanggup berhenti kerja kerana angka jualan telah mencecah 5 angka sebulan.

Rekod jualan di Shopee

Kejayaan ini dikongsi oleh Puan Norshahida Binti Hassan yang merupakan alumni pelajar kelas Shopee Mywau pada Oktober 2020.

Gambar kenangan bersama Coach Iskandar di HQ MYWAU selepas tamat 4 hari kelas.

Detik Permulaan

Beliau telah berkhidmat lebih 11 tahun di sebuah institusi Kerajaan dan memulakan perniagaan secara kecil-kecil dengan mengambil upah sebagai “Personal Shopper” kain lace sejak tahun 2016 lagi.

Setiap perniagaan yang diceburi harus bermula dari minat dan semangat. Begitulah kejayaan terhasil dari seorang anak jati Negeri Perak yang berusia 33 tahun ini.

Tekad dan usaha gigih beliau dalam menguruskan masa kerja dan perniagaan tidak hanya sebagai Personal Shopper, beliau telah mempunyai pelanggan tetap dan permintaan yang sangat memberangsangkan.

Cabaran

Beliau telah beralih kepada perniagaan dalam talian seperti di laman sosial Instagran dan Facebook. Sambutan yang diterima diluar jangka, dan beliau cuba mencari alternatif yang memudahkan urusan perniagaan beliau dengan mula menjual di platform E-dagang Shopee pada awal tahun 2020 dengan situasi pandemik Covid-19 yang melanda seluruh dunia.

Cabaran tersebut telah menyebabkan Puan Shahida untuk lebih memfokuskan perniagaannya di atas talian yang menjadi trend masakini.

Cari Guru

Dengan sifat ingin terus berjaya dan seorang yang tekun belajar seperti yang diamati oleh penulis sepanjang 4 hari kelas bimbingan Shopee di MYWAU, Puan Shahida mula mencari kelas-kelas bimbingan Shopee yang terbaik dan beliau mendapat saranan dari kenalannya untuk menyertai kelas Personal Coaching Shopee di MYWAU pada Oktober 2020. Pada waktu ini beliau mempunyai jumlah jualan di Shopee sebanyak 3 angka sahaja.

Kelebihan Kelas MYWAU

Kelas yang dihadiri secara Personal Coaching ini telah berlangsung selama 4 hari, iaitu 2 hari kelas Shopee Basic to Advanced, dan 2 hari bagi kelas Shopee SuperAdvanced. Peserta juga disediakan dengan Group Khas WhatsApp untuk bimbingan dan perbincangan selepas kelas yang dipantau sendiri oleh coach-coach berpengalaman di MYWAU.

Lacemewah Melakar Kejayaan

Pencapaian terbesar Puan Shahida adalah beliau telah berjaya menubuhkan sebuah Syarikat sendiri iaitu Lacemewah Tekstil selepas menamatkan sepenuhnya perkhidmatannya sebagai kakitangan kerajaan selama 11 tahun dan membuka sebuah Butik Lacemewah yang sangat cantik di Sg Besi, Selangor dan memiliki beberapa orang kakitangan untuk menguruskan perniagaannya secara dalam talian dan fisikal.

Gambar Puan Shahida Pemilik Lacemewah Tekstile di Butiknya.

Bermula sebagai Personal Shopper, kini beliau berjaya memiliki perusahaan sendiri dan pekerja yang produktif sepenuh masa.

Harapan

Beliau berharap semoga masa depan untuk memiliki sistem agent bagi membantu dan membuka peluang kepada semua lapisan masyarakat yang ingin menambah punca pendapatan dan yang paling terkesan dengan pandemik kini.

Alhamdulillah, Revenue 2020 Hampir Cecah 8 angka – Shukri Ommo Home

23 Oktober 2020 menyaksikan encik Shukri Razak Aq telah memuat naik satu status yang menginspirasikan di dalam Facebook Group MyWau Official Group (abc).

Apa yang dikongsikan telah memberikan semangat buat semua ahli MyWau yang lainnya. Ini kerana apa yang dibawakan oleh MyWau adalah #SuccessIsReal. 

Jom sama-sama kita baca apa yang telah dinukilkan oleh tuan Shukri dari Ommo.home ini. 

SEKADAR SHARING
 
“Walaupun jual barang China, tiada produk sendiri, kita masih boleh bina jenama.
 
JENAMA sangat penting untuk bagi kita kekal sustainable. Kita bukan nk bisnes sebulan dua.
 
Saya mula secara serius bisnes barang decor dan kelengkapan rumah pada Jan 2019 dengan beli melalui agen.
 
Mula belajar dengan MYWAU pada Jan 2020.
 
Masih saya ingat, saya mengikuti personal coaching pada 10 Jan 2020.
 
On the spot tu jugak sempat buat beberapa order dari 1688. Sebab nk kejar sebelum China tutup Raya Cina.
 
Punyalah kalut time tu.
 
Long story short, makin lama makin berkembang.
 
Dari 0 modal kepada 7 angka modal beli barang.
 
Dari order sikit sikit, skrg dah order by kontena.
 
 
Dari bermula kat rumah skrg sudah ada 2 cawangan.
 
Dari seorang staff pada Jul 2019 kepada 26 orang staff pada Jul 2020.
 
Dari tak dikenali kepada brand yang jadi tumpuan artis-artis.
 
Semuanya bermula dengan kesungguhan tanpa jemu.
 
Sentiasa improve segenap peringkat.
Sentiasa mencari jalan untuk memaksimakan performance, jualan serta keuntungan.
 
Alhamdulillah sekarang revenue 2020 hampir cecah 8 angka.
 
Saya sama seperti kebanyakan orang.
 
Tanpa modal tanpa ilmu.
Yang saya ada cuma usaha.
Man Jadda Wa Jadda.
 
Terima kasih pada MyWau kerana beri jalan yang lebih mudah pada permulaan perjalanan bisnes saya ni.”
 
Shukri Razak Aq
 
Macam mana, inspirasi tak bila baca pengalaman tuan Shukri Ommo.home ni? Kalau terinspirasi, apa kata tinggalkan komen anda di bawah ini. 

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout