Kita Jaga Sama-sama, Okey? – Mohd Faiz

mywau

Seketika tadi, Pengarah Urusan MyWau iaitu En. Mohd Faiz telah memuat naik satu status penghargaan buat semua ahli yang sentiasa bertungkus lumus menambah nilai dalam diri mereka di facebook peribadinya. Dek kerana faktor itu lah yang memberikan semangat luar biasa kepada MyWau untuk buat apa sahaja demi ahli MyWau.

Menurut status itu, En. Faiz menerangkan betapa mencabarnya usaha-usaha yang dilakukan oleh pasukan MyWau apabila menyedari betapa banyaknya shipment yang masih sangkut. Malah, ianya diperam di dalam kontena dalam masa yang agak lama.

En. Faiz juga memaklumkan, trip yang dibuat bukan di dalam kawasan Kuala Lumpur semata-mata. Ada trip yang sampai ke utara Malaysia, Kuantan, Sepang, dan juga Negeri Sembilan. Ianya bukan satu jarak yang dekat. Belum diukur lagi dengan usaha mengangkut semua barangan yang besar dan berat ke lori sebelum diangkut keluar semula.

Jelas En. Faiz lagi, jumlah pengguna MyWau kini telah meningkat kepada 7,000 pengguna yang aktif.

“Inilah sebab mengapa saya mahu terus membantu ahli-ahli yang setia. Semangat ini hadir bukan datangnya dari berapa jumlah shipment mereka dengan MyWau. Tapi lebih kepada, how far they can go! Kejayaan mereka menjual di Facebook, di marketplace, di Shopee, dan kemudiannya membantu meningkatkan ekonomi keluarga mereka, itu lah erti kejayaan yang sebenar buat saya.”

“Mereka ni beli dari 1688, Alibaba dan Wechat. Jual pula di Facebook dan Shopee. Malah ada juga yang menjalankan bisnes Pool Order dan buat borong.”

En. Faiz juga sempat bercerita mengenai seorang ahli yang telah menghubungi beliau.

‘Salam, en. Faiz. Saya xxxx . Kawan UIA dulu. Saja nak kongsi dan ucap terima kasih pada MyWau. Saya baru lepas pantang, tak ada kerja, jadi belajar ilmu borong China dari MyWau. Baru 30 hari buat sebab baru lepas pantang. Sepanjang PKP ni, dapat juga 4 angka income bersih hasil dari MyWau’

 

Ada juga kejayaan para ahli ini dengan dapat membeli kereta idaman mereka. Bukan kaleng-kaleng tau. Vellfire, Alphard, Estima, Ford Ranger dan macam-macam lagi. Yang paling best adalah apabila mereka share mereka dapat bantu suami dan dapat tunaikan impian umrah mereka.

“Sebagai guru, sayalah yang paling gembira dan sangat berbangga dengan pencapaian mereka.”

 

Tidak habis di situ. En. Faiz terus menerus menukilkan kejayaan para ahli iaitu ada yang menjual sekadar di Shopee tapi beroleh keuntungan sehingga RM20,000 ke RM30,000 sebulan. Yang jual gam viral serta barang dapur boleh generate pendapatan sehingga RM40,000 sebulan.

Lafaz tahniah terus diungkapkan oleh En. Faiz sebagai rangkap akhir status beliau.

“Jangan lupa akan zakat perniagaan, sedekah dan terus berikan kebaikan. Lihat kiri kanan jiran, saudara. Hulurkan yang baik-baik.”

Bak kata En. Faiz juga, siapa pun ahli MyWau, mereka adalah juara. Power dan mantul.

Sebagai penutup, Tuan Faiz menyebut:

“Mywau ini kita punya”.

Slogan bukan sekadar slogan. Ianya simbolik kekitaan yang wujud dalam keluarga besar MyWau.

“Kita akan jaga sama-sama okey?”

 

ms_MYMalay
en_GBEnglish ms_MYMalay