Berita Gembira: Penurunan Harga Shipping By Sea & Rate Alipay MyWau

MyWau

Semua maklum, sejak April, telah terdapat kenaikan harga shipment MyWau. Ini disebabkan kerana faktor ekonomi yang mencengkam, serta kos operasi yang meningkat di setiap sektor akibat dari penangan Covid-19. Penerbangan yang dikurangkan, perkapalan yang sentiasa disanitasi serta penyukaran untuk berlabuh disebabkan proses saringan yang ketat di kebanyakan negara menyebabkan banyak sektor logistik menaikkan harga perkhidmatan mereka.

MyWau tidak terkecuali. Sehabis daya kami cuba untuk absorb. Namun ianya masih sukar untuk dipertahankan sehinggalah kami terpaksa naik sebanyak 2 kali kenaikan. Pertamanya pada April. Disusuli pula pada bulan Mei 2020. Walau pun begitu, kenaikannya bersifat sementara. Kami sentiasa memantau rapat situasi terkini dan meminta pandangan rakan logistik kami yang berada di Guangzhou, China.

Setelah berpuas hati, kami memutuskan untuk menurunkan kembali harga shipment laut dari RM450 ke RM420. Dengan ini, kami kembali ke landasan yang lebih baik untuk membantu ramai peniaga tanpa jemu. Bukan setakat itu saja, kami juga memutuskan untuk menurunkan kadar rate semasa Alipay kepada pengguna biasa serta VIP sekaligus meningkatkan lagi penjimatan ahli dalam membuat pembayaran produk terutamanya di website 1688.

Anda kini boleh melihat sendiri butiran harga baru CBM di MyWau, di bahagian Support dan di senarai harga. Manakala rate Alipay pula, anda boleh terus menyemaknya dengan menekan menu Rate. Kami harap ekonomi kita semakin baik sekaligus kita akan kembali mendapatkan rate yang lebih baik. Harga shipment juga sama ada shipment udara mahu pun laut boleh dikurangkan lagi. Buat masa ini, harga serta rate ini sahaja yang telah kami tambah baik.

Oh ya, selain itu, sempena Hari Kelahiran Yang Dipertuan Agung Sultan Abdullah, MyWau turut juga bercuti. Harap maklum.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
ms_MYMalay
en_GBEnglish ms_MYMalay