July 28, 2021

Alhamdulillah, Revenue 2020 Hampir Cecah 8 angka – Shukri Ommo Home

23 Oktober 2020 menyaksikan encik Shukri Razak Aq telah memuat naik satu status yang menginspirasikan di dalam Facebook Group MyWau Official Group (abc).

Apa yang dikongsikan telah memberikan semangat buat semua ahli MyWau yang lainnya. Ini kerana apa yang dibawakan oleh MyWau adalah #SuccessIsReal. 

Jom sama-sama kita baca apa yang telah dinukilkan oleh tuan Shukri dari Ommo.home ini. 

SEKADAR SHARING
 
“Walaupun jual barang China, tiada produk sendiri, kita masih boleh bina jenama.
 
JENAMA sangat penting untuk bagi kita kekal sustainable. Kita bukan nk bisnes sebulan dua.
 
Saya mula secara serius bisnes barang decor dan kelengkapan rumah pada Jan 2019 dengan beli melalui agen.
 
Mula belajar dengan MYWAU pada Jan 2020.
 
Masih saya ingat, saya mengikuti personal coaching pada 10 Jan 2020.
 
On the spot tu jugak sempat buat beberapa order dari 1688. Sebab nk kejar sebelum China tutup Raya Cina.
 
Punyalah kalut time tu.
 
Long story short, makin lama makin berkembang.
 
Dari 0 modal kepada 7 angka modal beli barang.
 
Dari order sikit sikit, skrg dah order by kontena.
 
 
Dari bermula kat rumah skrg sudah ada 2 cawangan.
 
Dari seorang staff pada Jul 2019 kepada 26 orang staff pada Jul 2020.
 
Dari tak dikenali kepada brand yang jadi tumpuan artis-artis.
 
Semuanya bermula dengan kesungguhan tanpa jemu.
 
Sentiasa improve segenap peringkat.
Sentiasa mencari jalan untuk memaksimakan performance, jualan serta keuntungan.
 
Alhamdulillah sekarang revenue 2020 hampir cecah 8 angka.
 
Saya sama seperti kebanyakan orang.
 
Tanpa modal tanpa ilmu.
Yang saya ada cuma usaha.
Man Jadda Wa Jadda.
 
Terima kasih pada MyWau kerana beri jalan yang lebih mudah pada permulaan perjalanan bisnes saya ni.”
 
Shukri Razak Aq
 
Macam mana, inspirasi tak bila baca pengalaman tuan Shukri Ommo.home ni? Kalau terinspirasi, apa kata tinggalkan komen anda di bawah ini. 
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Keperitan itu Sementara, Kejatuhan Pula adalah Proses – Mursyid Halim
Next post PKP 3.0 Lockdown. Bagaimana Dengan MyWau?
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
ms_MYMalay