KENYATAAN RASMI: FACE MASK TIDAK BOLEH DISHIP KELUAR DARI CHINA?

MyWau

KENYATAAN RASMI

Harini, hari yang masih suram di Malaysia. KIta belum kalah, cuma kita juga belum menang. Covid 19 akan kita perangi habis habisan.

Hari ini, kami baru sahaja menerima makluman dari pihak kastam China, pihak berwajib serta kami telah sahkan  dengan pihak shipping, berkenaan dengan pembelian dan proses import (penghantaran) face mask dari China ke Malaysia.

1. Untuk 3 hari ini (bermula 1April – 3 April), TIDAK ADA face mask yang dibenarkan untuk dihantar ke mana mana airport @ pelabuhan (port) untuk di shipping ke mana mana negara. Pun begitu, bagi face mask yang sememangnya telah berada di aiport @ pelabuhan, ia dilepaskan dan akan diuruskan proses shipping seperti biasa

2. Selepas ini, bagi mereka yang mahu membuat penghantaran face mask, anda wajib menyediakan beberapa dokumen dari kilang yang anda uruskan. Dokumen tersebut adalah :

The following documents are provided for civil use:

1- Business License

2- Product manual, label.

3- Product batch / number

4- Product Quality and Safety Book

5- Product sample pictures and packaging pictures

3. Kesemua maklumat ini, anda perlu ‘attach dan submit’ kepada bahagian customer servis Mywau. Maklumat yang tidak lengkap boleh menyebabkan ‘delay in shipment’ anda.

4. Tambahan, sekarang ini warehouse Mywau mengalami kesesakan yang amat tinggi. Dijangka akan berlaku sedikit kelewatan bagi shipping by air dan sea. Ia juga disebabkan oleh kekurangan flight ke Malaysia, penempahan barang yang tinggi dan keadaan malaysia yang masih dalam perintah PKP (perintah kawalan pergerakan).

Baca juga: https://mywau.com/barangan-melimpah-kapal-terbang-tak-cukup/

Diharapkan, kita semua dapat terus bersabar dan kami doakan agar semua produk belian kita tiba dalam keadaan selamat dan baik.Kami mohon maaf atas kesulitan ini dan kami ucapkan terima kasih atas sokongan dan kesudian anda berada dalam keluarga ini. Keluarga Mywau.

Nota: Facemask yang diuruskan oleh MyWau, anda tidak perlu risau kerana kami sendiri yang handle berkenaan dokumen itu. 

-Faiz Zakaria-
Managing DIrector , Mywau

en_GBEnglish
ms_MYMalay en_GBEnglish