Delay Lagi! Sampai bila??

Pada Rabu, 25 November 2020, baru-baru ini, Tuan Mohd Faiz telah buat satu pengumuman secara langsung menerusi FB LIVE di Facebook Group MyWau (abc), pada sekitar jam 9.00 malam. Menerusi siaran langsung tersebut, Tuan Mohd Faiz, selaku Pengarah Urusan MyWau telah memperjelaskan perihal kenaikan harga shipping kontena dari Guangzhou dan Yiwu.

Secara ringkasnya, ini adalah tangga harga baru Shipping Laut MyWau, yang mana anda juga boleh menyemaknya di halaman Senarai Harga MyWau di sini: SEMAK SENARAI HARGA.

(1) HARGA BARU SHIPPING LAUT DARI GUANGZHOU KE SEMENANJUNG SAHAJA

(2) HARGA BARU SHIPPING LAUT DARI YIWU KE SEMENANJUNG SAHAJA

Ramai juga yang bertanya, mengapa naik lagi harga? Hari tu dah naik, kan?

Kami sudah memberikan jawapan bagi permasalahan kenaikan harga ni dan ramai yang mampu menerimanya,

Namun begitu, kali ini hangat pula diperkatakan oleh ahli-ahli MyWau berkenaan satu masalah iaitu masalah Delay!

Ini sangat mengecewakan barisan ahli yang ‘terkena’ dengan permasalahan delay ini. Dakwaan segelintir ahli yang menyatakan MyWau ‘tidak berbuat apa’ atau memandang sepi isu ini, adalah salah sama sekali.

Apabila isu ini melanda, kamilah antara yang terawal yang tidak senang duduk. Di manakah kedudukan sebenar barang ini? Apakah situasi sebenar yang berlaku? Pelbagai persoalan bermain di minda kami.

Untuk menjawab isu ini, kami mengambil tanggungjawab untuk memperjelaskan keadaan sebenar di sebalik permasalahan penundaan beberapa kali untuk shipment ahli MyWau. Segelintirnya.

Berikutan pandemik Covid yang telah menyerang banyak negara yang mengamalkan import eksport, tak kiralah dari benua mana pun, ianya telah memberikan kesan dalam bilangan pengeluaran barangan. China bukan negara pengimport. Negara ini lebih gemar mengeksport keluar barangan mereka.

Maka, ianya memberikan kesan yang negatif kepada para kapal untuk membawa pulang kontena yang telah keluar dari pengairan China. Imbangan dagangan tidak stabil.

Bagi mereka, sekiranya pulang ke China semula dengan ‘tangan kosong’ ianya pasti merugikan. Banyak negara terpaksa ‘menyimpan’ kontena mereka sehingga cukup muatan untuk kembali belayar dan seterusnya boleh singgah ke China untuk mengambil kontena-kontena yang sedang menunggu untuk dibawa keluar.

Apabila situasi ini berlaku, maka, pihak kapal menaikkan harga setiap kontena mereka. Ianya telah memberikan kesan yang sangat tidak baik, pertamanya, dari sudut harga, yang kini menjadi yang termahal dalam sejarah penghantaran laut.

Keduanya pula, bagi barangan yang telah didaftarkan kepada kontena-kontena tertentu, apabila mereka lambat sampai, atau menangguhkan perjalanan mereka, sekali lagi ianya menyebabkan perjalanan barangan kita tertangguh beberapa kali.

Walau pun begitu, kami tidak mengharapkan keajaiban semata-mata. Kami terus menghubungi Pengurus Logistik Dex-International di Guangzhou untuk mendapatkan maklum balas berkenaan beberapa barangan ahli MyWau yang terkandas beberapa kali di China.

Alice, Pengurus Logistik DEX-International (rakan kongsi MyWau) memaklumkan, terdapat sebuah kapal yang telah dilantik oleh mereka terpaksa menunda beberapa kali perjalanan mereka. Dan sehingga ke hari ini, kapal berkenaan masih di Pelabuhan  China.

Setelah diusahakan untuk ‘push‘ pihak di China, Alice akhirnya memberitahu, perubahan atau pertukaran kontena tidak boleh dilakukan dengan semudah yang disangka. Bahkan, ianya mustahil dilakukan. Janji beliau lagi, status ‘delay‘ yang keluar di sistem kali ini, adalah yang terakhir. Seterusnya akan bertolak ke Malaysia mengikut tarikh ETA (dijangka) sampai yang baharu tersebut.

Walau bagaimana pun, bagi barangan lain yang diuruskan sedikit lewat dari barangan yang masih sangkut berkenaan, berjaya diselamatkan dan diarahkan ke kontena yang lebih baik. Oleh sebab itu lah, anda akan mendapati shipment yang lebih lewat diuruskan boleh pula bergerak tanpa sekatan. Pihak DEX-I turut berjanji untuk tidak lagi berurusan dengan pihak kapal yang bermasalah itu. Dan dalam masa yang sama akan terus menuntut agar kapal tersebut dapat bergerak ke Malaysia seperti yang dijanjikan.

Apa-apa pun, kami, di MyWau akan terus memastikan, pihak kapal berkenaan mengotakan janji mereka untuk bertolak dan bergerak ke Malaysia secepat yang mungkin.

Di sini, MyWau ingin mengambil kesempatan untuk memohon jutaan kemaafan di atas perkara yang berlaku ini. Sesungguhnya ianya berlaku di luar kawalan MyWau. Juga di luar kawalan pihak DEX-International China yang sudah berpengalaman luas lebih puluhan tahun tersebut. Orang kita kata apa, ‘benda dah nak jadi.. kan?’ 

Usaha untuk mengambil dan memindahkan barangan juga telah dibuat, namun tidak dibenarkan oleh pihak kapal terbabit dan mereka menjanjikan bahawa mereka akan selesaikan permasalahan teknikal mereka tidak lama lagi.

MyWau dengan rendah hati ingin memohon maaf sekali lagi. Walau pun kami tahu ianya tidak akan mengubah hakikat bahawa pergerakan barangan ini akan kekal lambat. Kami cuma mengharapkan anda dapat menjelaskan sebaik mungkin permasalahan yang terjadi ini kepada pelanggan anda, seterusnya doakanlah agar perkara ini dipermudahkan. Itu saja.

Terima kasih atas kesabaran pihak tuan puan.

Anda juga boleh menonton siaran ulangan penjelasan panjang dari Tuan Mohd Faiz di video di bawah:

Anda Mahir Tak Mengira Kos Shipping?

NOTA: SILA RUJUK JADUAL HARGA TERKINI MYWAU DI MYWAU > SUPPORT > PRICE LIST dan sesuaikan dengan contoh kiraan di bawah. 

Melalui status facebook yang dimiliki oleh tuan Razali, Pengurus Besar MyWau, beliau telah kongsikan bagaimana sesebuah kos shipping itu diperolehi dan ditentukan oleh gudang MyWau yang berada di China.

Ini adalah cara kiraan shipping MyWau. Klik pada gambar dan akan ada explaination di bahagian description nya.

Ingat…

Posted by Jali Pok Yah on Wednesday, 18 November 2020

 
“Ini adalah cara kiraan shipping MyWau. Klik pada gambar dan akan ada explaination di bahagian description nya.
 
Ingat ya, untuk By Air MyWau, durasi masa untuk sampai ke rumah kita (dikira dari tarikh keluar dari gudang) mengambil masa dari 7 -14 hari. Ini pakai kapal terbang ya.
 
Lamanya! Bukan ke naik kapal terbang tu sehari ja sampai. 3 jam lebih saja kan? Hahahaha. Betul tu. Memang dalam beberapa jam saja. Tapi anda tahu tak, barang tuan puan tu kena tempuh apa dalam perjalanannya? Dia bukan simply naik kapal terbang terus.
 
Dia akan tempuh kastam China dulu. Tunggu masuk kargo pula. Kemudian jumpa kastam Malaysia pula. Susun dalam kargo di KLIA pula. Kemudian, menunggu untuk dideclare kastam oleh ejen di Malaysia. Then, barulah local courier pickup dan dibawa masuk ke gudang mereka sebelum diposkan ke rumah kita.
 
By Sea Guangzhou pula, naik kapal laut, akan mengambil masa dalam 3 – 4 minggu. Bila sebut ‘dalam’ ni bermakna, dia boleh sampai dalam tempoh tersebut. Paling cepat, sampai dalam 2 minggu ja. 14 hari. Ada yang sampai normal, iaitu pada minggu ketiga atau keempat. Dikira dari tempoh keluar dari gudang taw. Bukan dari tempoh anda membeli. Huhu.
 
Manakala yang terakhir, bagi barang-barang yang keluar dari gudang By Sea Yiwu, memang dia akan lambat sampai berbanding dari gudang di Guangzhou. Apa yang perlu anda tahu adalah, jarak Yiwu dan Guangzhou memang jauh. Naik kapal terbang saja, habis masa dekat 3 jam. Macam naik flight nak ke Sabah pula, kan? So, tempoh normal barang dari Yiwu nak sampai Malaysia adalah dalam masa 4-5 minggu.
 
Jadi, kalau anda menjual barang pelanggan tu, jangan gatal-gatal janjikan bulan bintang kepada mereka seperti beritahu bahawa barangan akan sampai lebih awal dari tempoh normal di atas. Bagitaw ja terus sebulan nak sampai. Paling teruk pun, bagitahu customer terus, boleh lajak ke 5 minggu sebab kes PKPB dan juga senarai pendek kontena yang menuju ke pengairan Asia Tenggara.
 
Apa-apa pun, anda jangan risau. Penghantaran serta kontena tak semuanya sangkut atau tertangguh. Ada yang berjaya dimasukkan ke kontena yang bergerak seperti biasa. Cuma doakan agar takde kenaikan harga semula pada shipping by Sea. Oleh kerana demand over supply, kebarangkalian kenaikan harga akan berlaku. Doakan je yang terbaik, okey?
 
Oh ya, jangan lupa. Study la chart / jadual kira shipping yang aku kongsikan di sini.”
 
Di dalam posting beliau, tuan Razali telah kongsikan jadual pengiraan shipping yang lebih mudah untuk difahami. Anda boleh semak di bawah ini, siap dengan penerangan untuk setiap gambar.
 

Kiraan By Air.

By Air hanya mengira dalam dua bentuk saja. KG sebenar atau Volumetrik KG. Seperti di jadual ini, kolum CBM dimerahkan tanda ianya tidak aktif dalam pengiraan.

Jadi, di sini, MyWau hanya amik kiraan KG dan dibandingkan dengan Volumetrik. Dalam kes ini, ada 1 carton yang beratnya 30 kg dan saiz packagingnya berukuran 56 cm x 59 cm x 76 cm. Selepas dihitung, volumetriknya mencecah 42 volumetrik kg.

Di sinilah, warehouse akan melihat, yang mana lagi BERAT. Dan sudah tentu, Volumetrik memberikan nilai berat yang lebih tinggi.

 

Dengan melihat jadual senarai harga di MyWau Apps, atau menggunakan fungsi kalkulator shipping yang telah disediakan, maka warehouse memilih harga volumetrik kg iaitu RM714 sebagai kos shipping untuk anda.

Kesimpulannya, barang ini besar. Maka lebih elok ianya diship dengan menggunakan kapal laut untuk dapatkan penjimatan harga shipping.

 

Kiraan By SEA

Di dalam kiraan ini, ianya melibatkan 3 kategori. Pertama KG, kedua Volumetrik dan ketiga adalah CBM. Soalnya, nak hitung bagaimana dan yang mana dahulu?

Pertamanya, kita akan menghitung dulu, adakah carton (kotak) ini dikira sebagai KG atau Volumetrik. Seperti di dalam gambar tertera berat sebenar barang adalah 89 kg, manakala saiz packagingnya pula adalah 103 cm x 97 cm x 99.3 cm yang mana akhirnya membawa kepada 166 volumetrik kg.

Di peringkat ini, anda wajib tahu ya, yang lebih berat akan sentiasa dipilih. Maka, apabila berat 89 KG dibandingkan dengan volumetrik kg iaitu sejumlah 166 Volumetrik KG, maka volumetrik KG dipilih untuk dibandingkan dengan CBM di peringkat seterusnya. Kalau anda perasan, saya telah warnakan kolum KG dengan warna merah sebagai tanda ianya telah tidak aktif semasa menghitung perbezaan harga antara volumetrik kg dan CBM.

Di dalam peringkat perbandingan antara yang terberat (antara KG dan volumetrik) dengan CBM – dalam konteks gambar ianya memilih volumetrik kg, maka warehouse akan cuba mencari yang mana menawarkan harga shipping yang lebih murah.

Anda akan dapati di peringkat ini, 166 Volumetrik KG menawarkan harga sehingga RM1,328 manakala CBM selepas dihitung seperti di dalam gambar, ianya membawa ke harga cuma RM390 sahaja. Sudah tentu, apabila nilai keduanya berjaya ditemui, maka warehouse tidak sangsi lagi untuk memilih RM390 sebagai kos shipping yang sebenar.

Ingat, kiraan di atas, anda boleh menggunakan sistem kalkulator shipping yang terletak di menu Support > Price List di MyWau Apps anda.

Ramai yang bertanya, apa terjadi sekiranya kami memborong dalam kuantiti yang banyak, dan ada lebih dari satu carton terlibat? Lepas tu, ada carton yang sama saiz, dan ada yang tak sama saiz? Macam mana tu?

Anda lihat contoh di dalam gambar ini. Sama seperti kiraan sebelumnya, warehouse akan tentukan dulu, jumlah berat sebenar semua carton yang terlibat, dan jumlah volumetrik KG yang ada pada setiap carton tersebut. Cari yang mana paling berat dahulu.

Uniknya di gambar ini, ianya memilih KG pula sebagai jumlah terberat antara KG dan Volumetrik KG. Nah, maka secara automatik kolum Volumetrik ditanda merah. Ini kerana perhitungan volumetrik sudah berakhir. Manakala jumlah berat KG sebenar pula akan dibawa ke pengiraan seterusnya.

Di peringkat berikutnya, warehouse akan mengira dulu harga shipment bagi yang terberat dalam kes ini, iaitu 230 KG. Warehouse mendapati harganya adalah RM1,840.

Kemudian, warehouse akan mengira jumlah CBM bagi setiap carton sebelum dihitung harganya. Selepas penghitungan dibuat, CBM nya berjumlah 1.5 cbm dan harganya pula jatuh RM585 sahaja.

Di sini, seperti yang diajar dalam gambar sebelumnya, warehouse akan sentiasa memilih yang mana lagi murah. Dan anda kini akan dicharge sebanyak RM585 berbanding RM1,840.

Ingat, dalam konteks ini, apabila kiraan KG atau Volumetrik Kg anda melebihi 16 kg/volumetrik kg, secara dasarnya anda akan dicharge terus kepada CBM. Kerana hanya kiraan kg/volumetrik kg bawah 16 kg sahaja yang dikira sebagai harga dalam kg/volumetrik. Itu ja formatnya.

Okey, kalau anda tak faham, boleh komen dan inshaAllah penulis akan bantu jawab. Terima kasih kerana membaca!

2 Faktor Utama Penundaan Tarikh Shipping by Sea

Ini adalah berita yang menyedihkan buat semua pengguna By Sea Guangzhou MyWau. Saya telah menyemak dari beberapa sumber utama, dan ternyata ianya menjadi faktor utama mengapa ada tracking yang dikemaskini beberapa kali menyaksikan ada perubahan tarikh ETA.

Ada ramai juga yang telah menghantar aduan di messenger dan saya terpanggil untuk berkongsikan tentang permasalahan ini.

Faktor pertama: Website Pelabuhan Klang telah melaporkan ada beberapa kes Covid-19 yang melibatkan kakitangan di pelabuhan. Maka, pihak pelabuhan telah memaklumkan ada beberapa lokasi dan SOP yang lebih diketat dikenakan. Walaupun begitu, proses penerimaan kontena dan pergerakan kontena berjalan dengan baik tanpa gangguan, namun saya percaya ianya akan membuatkan proses tetap menjadi sedikit perlahan dari kebiasaan. Tindakan Ini membolehkan proses kuarantin dan sanitasi di beberapa lokasi penting berjaya dijalankan. Anda boleh merujuk website ini: https://www.pka.gov.my/index.php/en/.

Anda juga boleh muat turun PDF surat pengeliling mereka di sini: https://www.pka.gov.my/phocadownload/pressrelease/DETECTION%20OF%20COVID-19%20CASES%20IN%20PORT%20KLANG.pdf

Selain itu, anda juga boleh menyemaknya melalui berita yang dikeluarkan oleh The Star. Pautan berita di sini: https://www.thestar.com.my/news/nation/2020/11/10/operations-at-port-klang-uninterrupted-despite-covid-19-outbreak-among-foreign-workers-say-port-authorities

Faktor kedua: Saya juga telah berbincang dengan pihak pengurusan logistik MyWau di Guangzhou, China. Mereka melaporkan kegiatan kontena mutakhir ini berlaku sedikit perubahan. Data menyaksikan, kebanyakan kontena tidak mahu menghala ke arah pengairan Asia Tenggara kerana faktor pandemik dan kekurangan barang dagangan yang boleh dibawa dari pengairan benua kita. Kontena banyak menghala ke Eropah dan ke benua yang boleh menjanjikan keuntungan yang lebih baik.

Maka, pihak MyWau terpaksa menunggu dan menguruskan penghantaran dengan senarai kontena yang terhad. Di sini, pihak di China memohon maaf kerana tidak dapat menghantar barangan dalam masa yang sepatutnya. Perkara ini betul-betul di luar kawalan MyWau.

Namun begitu, kami di MyWau akan sentiasa mengenal pasti dan memeriksa peluang yang lebih baik agar ianya dapat dihantar ke Malaysia dengan jayanya. Tiada apa lagi buat masa ini yang kami boleh buat melainkan dengan menunggu dahulu keadaan Pelabuhan Klang serta keadaan semasa operasi perkapalan di pelabuhan Guangzhou.

Kami di MyWau akan mengemaskini dari semasa ke semasa. Mohon maaf sekali lagi di atas kesulitan yang tuan puan hadapi sekarang ini.

Faris Zaharudin,
Pengurus Logistik MyWau Malaysia.

en_GBEnglish